Skip to main content

Avontuur-10Functioneel Beheer van een Electronisch Cliënten Dossier (ECD) is een vak apart.  Je moet met gebruikers kunnen afstemmen over wensen en eisen en ze ook nog trainen en ondersteunen bij het gebruik van het ECD systeem. Er wordt van je verwacht dat je met de ICT leverancier(s) kan schakelen over techniek en beveiliging. Vaak is dat multitasken en flexibel zijn, maar zonder het vermogen om zaken goed te structureren en op te zetten kom je niet ver in dit vak. Flexaris heeft functioneel beheerders opgeleid om een ECD systeem goed in te richten en over te brengen aan gebruikers.

ECD Expert
Omdat Flexaris een bedrijfsonderdeel is van ECD-expert Advisaris, kennen de Functioneel beheerders van Flexaris de meest voorkomende ECD’s die in de zorg voorkomen. De kenmerken van bv. Unit4-Cura, Nedap-ONS, De Heer -Plancare 2, PRHC-Caress en TTS-Residentweb zijn bekend. Hierdoor kunnen ze snel en goed het functioneel beheer van de meest gangbare Electronisch Cliënten Dossier systemen opzetten en inrichten.

Opzetten en inrichten van een ECD: een vak apart!
Elk ECD systeem heeft wel zijn specifieke inrichtingswerkzaamheden. Hoe zorg je er nu voor dat de gebruikers van zo’n ECD systeem er erg veel voordeel van hebben en het ECD systeem echt goed is ingericht? Dat kan alleen als je weet hoe een zorgorganisatie werkt en hoe het ECD systeem je daarin kan ondersteunen. Functioneel beheerders van Flexaris kunnen binnen een ECD de zaken goed structureren en inrichten. Ze staan voor hun vak, of het nu een initiële inrichting is van een nieuw ECD systeem of een bestaand ECD waar de inrichting verbeterd moet worden. 

Train de Trainer: overdragen van kennis en kunde
Flexaris werkt met E-learning en Train de Trainer concepten voor een overdracht naar gebruikers of eigen functioneel beheerders. Effectief, snel en goed.

Eens kennismaken met een functioneel beheerder van Flexaris?
Neem vrijblijvend contact met ons op om eens kennis te maken met een van onze functioneel beheerders. Hart voor de zorg en oog voor resultaat, daar kunt u ons op aanspreken!

 

 

 

Share