Skip to main content

Avontuur-15Voor een zorgorganisatie is het geen eenvoudige opgave om een Electronisch Cliënten Dossier (ECD) systeem te implementeren. Het is een vak apart en het vereist goede communicatieve vaardigheden om met een ICT leverancier en sleutelgebruikers af te kunnen stemmen. Het aansturen van een multidisciplinair projectteam als projectleider ECD is ook niet altijd eenvoudig. En hoe bewaak je de grote lijn van de implementatie? Vele uitzonderingen kunnen de hoofdkoers vertroebelen!

Structureren en aansturen van een ECD project: een vak apart!
Elk ECD project heeft wel zijn specifieke werkzaamheden. Hoe zorg je ervoor dat er draagvlak is binnen de organisatie? Hoe zet je een ECD project goed op en wat is een logische fasering? Hoe zorg je er nu voor dat de gebruikers van zo’n ECD systeem er erg veel voordeel van hebben en het ECD systeem echt goed is ingericht? Dat kan alleen als je weet hoe een zorgorganisatie werkt en hoe het ECD systeem je daarin kan ondersteunen. Projectleiders ECD van Flexaris kunnen een ECD project goed structureren en aansturen. Ze staan voor hun vak, of het nu een initiële implementatie is van een nieuw ECD systeem of een bestaand ECD waar de inrichting verbeterd moet worden.

ECD Expert
Omdat Flexaris een bedrijfsonderdeel is van ECD-expert Advisaris, zijn de Projectleiders ECD van Flexaris goed op de hoogte van de meest voorkomende ECD’s die in de zorg voorkomen. De kenmerken van bv. Unit4-Cura, Nedap-ONS, De Heer -Plancare 2, PRHC-Caress en TTS-Residentweb zijn bekend.

Train de Trainer: overdragen van kennis en kunde
Flexaris werkt met E-learning en Train de Trainer concepten voor een overdracht naar gebruikers of eigen medewerkers in de organisatie. Effectief, snel en goed.

Eens kennismaken met een projectleider ECD van Flexaris?
Neem vrijblijvend contact met ons op om eens kennis te maken met een van onze projectleider ECD. Hart voor de zorg en oog voor resultaat, daar kunt u ons op aanspreken!

Share